Äädikaga tehtud kõrvitsasalati valitsemisaeg on läbi saanud. Teadlikumad perenaised marineerivad kõrvitsat jõhvikatega, hapu õunamahlaga, ebaküdooniatega jms.
Mulluse suure saagi töötlemist alustasime õrna koore ja pudeli kujuga, väga maitsvatest ja õrna viljalihaga kõrvitsatest. Neist sai elektrilise mahlapressiga teha mahla, mis õunamahlaga segatult oli ülimaitsev ja kasulik muidugi ka. Sügavkülmas hoitud mahla jätkus veel kevadekski. Pressimisel tekkinud tahke mass kulus hautistesse, koogi- ja tatraleivatainasse. Muskuskõrvitsatest sai aga väga head tummist püreesuppi.
Kõrvitsamahl ja viljaliha aitavad organismist välja viia jääkaineid, eeskätt kloriide, on abiks soolestiku normaalseks tegevuseks. Suure pektiinisisalduse tõttu aitab kõrvits soole-, eriti jämesoolepõletiku korral.