Ka tomatite vahele pandud banaanist ja mõnest õunast pole erilist abi olnud. Pikapeale punaseks muutunud tomatitel ei ole üldsegi enam head suvist maitset, kest jääb kuidagi nahkseks ja sisu hapukaks. Ning hulk rohelisi tomateid valivad valmimise asemel hoopis mädanemisprotsessi.

Ainsana on järelvalmimises head tulemust näidanud kirsstomatid. Neid väikesi rohelisi tomateid ma taimelt ära ei korja. Lõikan varre läbi ja riputan jahedasse valgesse ruumi n-ö pea alaspidi. Seal nad siis pikkamööda valmivad ja värvuvad. Maitsegi jääb üsna suviselt meeldivaks. Ilmselt saavad tomatid varrest ja lehtedest veel jõudu kosumiseks. Kindlasti ei tohi tomatite tuppa toomisega hilineda. Kui külm on kasvuhoones kord juba tomatitest üle käinud, siis ongi juba hilja.

Edasi lugemiseks , telli digipakett või osta artikkel
0,99 € Osta artikkel