Samas võib suhkrus sisalduvaid süsivesikuid alati millegagi asendada ning need ei ole kehale eluliselt vajalikud. Kui eesmärk on kehakaalu vähendamine või tegu suhkru­haigusega, tuleb suhkrutarbimist oluliselt piirata ning teatud juhtudel saab magusaisule leevendust suhkruasendajatest. Suhkruasendajaid on olemas nii loodusliku päritoluga kui ka sünteetilisi. Kõik suhkruasendajad on väga happelised, kallutades nende tarbimise korral organismi pH taset liialt happelise suunas. Enamik suhkruasendajaid ei sobi küpsetamisel suhkrut asendama, kuna ei talu kuumust. Suhkruasendajaid ei tohiks tarbida lapsed ja rasedad, samuti peaks tervislikult toituja jälgima, et toidud ja joogid ei sisaldaks suhkruasendajaid. Suhkruasendajaid kasutatakse laialt light-toodetes, kuna need ei anna kaloreid.