Aasta uhkeimale pidu­lauale kuuluvad juba ammustest aegadest kartul, hapukapsad, sealiha, verivorstid, pohlamoos ja loomulikult jõuluõlu.
Jõuluõlu ehk nagu Mulgimaal öeldi, jõulukahi, on pika ajalooga traditsiooniline jõulujook, mille juured ulatuvad juba aastasadade, et mitte öelda aastatuhandete taha. Tõeliselt nutikas sümbioos ühendab endas üht maailma enim joodavat jooki ja enim tähistatavat püha ning on arvatavasti just tänu sellele ka üle maailma väga hinnatud.
Mõnusalt tummise ja karamelliselt magusa maitsega õlu muudab ka mõrkjad hapukapsad magusamaks.
Tuuli Mathiseni retsepti kohaselt valmistatud mõnusalt krõbeda kooriku ja juustuse sisu ning tummise jõuluõlle mekiga leiba ei ole jõululaual kindlasti kunagi küll.
Parajalt krõbedad, tummiselt šokolaadised ja mõnusalt kerge õllemaitsega muffinid on just õiged hõrgutised jõuluaegseks magustoiduks.

Edasi lugemiseks , telli digipakett või osta artikkel
0,99 € Osta artikkel