Loorber. Sisaldab 3–6% eeterlikke õlisid. Kasutatakse külmade ja soojade toitude maitsestamiseks 5–10 minutit enne laualeandmist 1–2 lehte portsule.

Sobib mao- ja kaksteistsõrmiksoole haavandtõve ning mao ja soole laiskuse, maksa ja sapi krooniliste haiguste, kroonilise neerupuudulikkuse, suhkruhaiguse, krooniliste kopsu- ja südamehaiguste puhul. Dieetides nr 2, 3, 8, 9, 11, 15.

Majoraan. Eeterlikke õlisid 0,4%. Kasutatakse salatina ja kuivalt liha- ning kalaroogade ja juurviljatoitude maitsestamiseks 0,2 g portsu kohta.

Tarvitatakse mao alahappesuse, mao ja kaksteistsõrmiksoole haavandtõve, soolte laiskuse, neerukorratuste, rasvumise, suhkrukusemise, liigkusemise, krooniliste kopsuhaiguste ja bronhiitide, südame ja veresoonkonna krooniliste tõbede ning reumaatiliste põletike korral.

Edasi lugemiseks , telli digipakett või osta artikkel
0,99 € Osta artikkel