Okkamassi peamine väärtuslikkus inimkonna jaoks tuleneb rikkalikust klorofülli, antioksüdantide, vitamiinide jm eluainete sisaldusest, aga tänini pole miljonites tonnides mõõdetava okkaressursi potentsiaal ühiskonna jaoks veel kuigivõrd avanenud. Seetõttu võiks okkamass rakendust leida kui kõrgelt hinnatud tervisetoode (superfood) – toidulisandina, farmaatsiatööstuses väärindatuna tervisetoodeteks, aga ka näiteks lihtsalt kuuse toormahlana inimeste igapäevamenüüs. Kuuse toormahla pressimiseks vajalik tehnoloogia on olemas. Okkamassi pressimise kõrvalsaaduseks on nn okkasrott võiks kõne alla tulla üleilmselt üha rohkem nõutavate ökoloogiliste ehitusmaterjalide, nt isolatsiooni-, viimistlusplaatide tootmisel. Okkamassi kasutuselevõtt muudab metsandust paradigmaatiliselt. Idee sobib kinnistama Eesti kui kaasaegse, kestliku ja innovaatilise majanduse ning rohelise mõtteviisiga Põhjala riigi mainet.