Laupäeval Olustveres toimunud Maalehe hoidisekonkursil maitses Põltsamaa Felixi toiduainespetsialistidest koosnev žürii ära ligi kuuskümmend võistlusele toodud hoidist ning valis välja parimad.

Et oli võrdlemisi hea marja- ja õuna-aasta, siis suurema osa konkursile saadetud hoidistest moodustasid moosid, seejärel salatid ja vürtsikad lisandid ning mitmel moel valmistatud kurgihoidised. Üsna palju oli nii soolastes kui magusates hoidistes kasutatud ka pihlakamarju, mis tundub nii marjarohkel aastal igati loogiline.

Vürtsikaid kastmeid ja lisandeid maitstes oli žürii valmistunud eriti tulisteks maitseelamusteks, kuid siiski tundus, et sel aastal oli tšilli tulisus rohkem kontrolli alla saadud. Oma osa selles võis mängida asjaolu, et paljude tšillikasvatajate väitel jäi päikesevaese suve tõttu tšillide valmimine hilisemaks ja nad ei saavutanud seetõttu ka oma tavapärast tulisust.