Kolga-Aablas asuva kodurestorani MerMer perenaine Merrit Kiho valmistab aasta jooksul kui mitte just sada, siis igal juhul terve hulga maitsvaid roogi Adeline Marie Emmeline Tannbaumi tuntuimast, 1922. aastal ilmunud kokaraamatust “Moodne perenaine”. Raamat, milles on kirjas 761 retsepti, oli omal ajal nii populaarne, et 1937 ilmus sellest kuues trükk. 2013. aastal avaldatud taastrükk on järjekorras seitsmes. Merrit Kiho on kindel, et kui Adeline Tannbaum kaasajal elaks, keedu- ja majapidamiskursusi korraldaks ning kokaraamatuid avaldaks, võiks ta vabalt võistelda rahva lemmiku Jamie Oliveriga. Tehnoloogilised nõuanded, mida jagatakse, tunduvad kohati päris naljakad. Mannavahu valmistamisel juhendatakse, et keedus peksetakse vahtu vitsakimbuga ning et peksmine väldaku pool tundi. vanasti toodi perenaisele kätte terve loom või lind, suuremate isendite puhul pool või veerand lihakeha. Ja ära kasutada tuli sellest kõik – raiskamine polnud kombeks, kaotsi võisid minna vaid mää ja muu.
Edasi lugemiseks , sisesta paberlehe lugejakood, telli digipakett või osta päevapiletosta artikkel
3 € Osta päevapilet