Toidutööstuste palgakäärid on üsna suured. Kui näiteks vilunud toidutehnoloogi keskmine brutotasu jääb 700–3257 euro vahele ja keskmine tuleb üsna kõrge, siis lihttöötajad võivad sellistest summadest ainult unistada. Lõviosa söögikraami tootva ettevõtte tööjõust aga moodustabki lihttööjõud, kel puudub sel alal eraldi kooliharidus, töö sisuks on liinitöö ja töötasu küünib vaevalt tuhande euroni kuus.

Eesti Toiduliidu juht Sirje Potisepp usub, et enamasti räägitakse toidutööstuses töötajatega üldised palgaküsimused läbi. Tema andmetel on palgasurve tööandjatele tugev ning palku ka tõstetakse, kuigi mitte kõikidel ja korraga. 
“Püüame palka maksta nii, et suuri rahulolematusi vältida, aga nõuame ka intensiivset tööd. Istumise, suitsutegemise, lorutamise eest palka ei maksta,” on OÜ Otepää Lihatööstus Edgar juhataja ja osanik Maie Niit resoluutne. “Vastavalt muudatustele tootmises, müügis, töökorralduses tuleb palka korrigeerida.”