Liigne kehakaal teeb muret paljudele, Eestis on enam kui pooled inimesed ülekaalulised. See omakorda suurendab südame- ja veresoonkonnahaiguste ning teise tüübi diabeedi riski. Ometi on olemas toiduaine, mille regulaarne söömine aitab tõhusalt kehakaalu langetada ning ära hoida nii mõnegi raske haiguse. See on toiduaine, mida eestlased tunnevad juba iidsetest aegadest, mil meie rahva toidulaud oli tunduvalt vaesem ja ühekülgsem kui praegu. Ometi näitavad uuringud, et mõnesaja aasta eest oli diabeet eestlaste hulgas pea tundmatu; infarkti, insulti ja veresoonte lupjumistki esines mitukümmend korda vähem kui praegu. Ülekaalulisi inimesi aga meie esivanemate hulgas ei olnudki. Uurijad on üksmeelsel arvamusel, et just selle toiduaine tarbimine aitas meie esivanematel terve olla. Milles siis seisneb selle toiduaine väärtus?